دستگاه جوجه كشي | ||
|
اجزاء تشكيل دهنده تخم مرغوسته يك غشاء نيمه تراوا ميباشد كه اجازه ميدهد دي اكسيد كربن و رطوبت از طريق منافذ ريز به بيرون تخم مرغ و هوا به داخل آن راه يابد. پوسته داراي يك لايه پوششي محافظت كننده بنام كوتيكول است كه به عنوان يك سد دفاعي تخم مرغ را از ورود ميكروارگانيسمهاي بيماريزا و گرد و غبار مصون ساخته و در تازه ماندن تخم مرغ نقش بسزايي ايفا ميكند. نكته: پوسته (12-9%)، سفيده (63-60%) و زرده (33-30%) از تخم مرغ را تشكيل داده اند. 1- پوسته(SHELL): پوسته آهكي بوده و از بافتي ناهموار و دانه دانه برخوردار است. پوسته از 17-7 هزار روزنه ميكروسكوپي پوشيده شده است. پوسته يك غشاء نيمه تراوا ميباشد كه اجازه ميدهد دي اكسيد كربن و رطوبت از طريق منافذ ريز به بيرون تخم مرغ و هوا به داخل آن راه يابد. پوسته داراي يك لايه پوششي محافظت كننده بنام كوتيكول است كه به عنوان يك سد دفاعي تخم مرغ را از ورود ميكروارگانيسمهاي بيماريزا و گرد و غبار مصون ساخته و در تازه ماندن تخم مرغ نقش بسزايي ايفا ميكند. استحكام پوسته به جيره غذايي مرغ بستگي داشته به ويژه ميزان كلسيم، فسفر و ويتامين D دريافتي. ضخامت پوسته به نژاد، سايز و سن مرغ بستگي دارد. هر قدر سن مرغ بالاتر باشد، سايز تخم مرغ نيز بزرگتر خواهد بود اما پوسته نازكتر خواهد شد. علت تفاوت رنگ در پوسته چيست؟
رنـگ پـوسته تخم مرغ به نژاد مرغ هـاي تـخـمـگذار بستگي داشته و از سفيد تا قهوه اي پر رنگ متغيراست.
نكته:كندن پوسته تخم مرغهاي پخته در تخم مرغهاي تازه از تخم مرغهاي كهنه سخت تر است.
4- سفيده و يا آلبومين(ALBUMIEN): اين بخش (67%) 3/2 از وزن مايعات تخم مرغ راتشكيل ميدهد. سفيده تخم مرغ 50% پروتئين كل تخم مرغ را تشكيل ميدهد. سفيده از چهار لايه با ضخامتهاي متفاوت تشكيل يافته است. اما در كل ميتوان سفيده را به دو لايه غليظ دروني (57%) كه چسبناك و يك لايه رقيق بيروني (23%) كه آبكي است، تقسيم كرد. لايه غليظ داخلي در تخم مرغهاي كهنه آبكي ورقيق ميشود.
نكته: تركيبات زرده شامل 50% آب، 17% پروتئين (فسفوپروتئين و ليپوپروتئين)،32% ليپيد (فسفوليپيد لسيتين(25%)، تري گليسريدها (75%)، كلسترول 2- تخم اردك: سايز آن از تخم مرغ اندكي بزرگتر است. سفيده آن نسبت به تخم مرغ شفاف تر بوده و پر طعم تر است. ميزان كلسترول و چربي آن نسبت به تخم مرغ بالاتر است. تخم اردك در سايزهاي متفاوت موجود ميباشد. 3- تخم غاز: سايز آن از تخم مرغ و تخم اردك بزرگتر است. از طعم غني تري نيز برخوردار است. تخم غاز از كلسترول خيلي بالايي برخوردار است بطوري كه در هر تخم در حدود 1200 ميلي گرم كلسترول موجود است. بنابراين مصرف آن بايستي خيلي محدود گردد.
4- تخم شتر مرغ: هر تخم شتر مرغ معادل 20 تخم مرغ ميباشد. تخم شتر مرغ بسيار كمياب مي باشد.
5- تخم بوقلمون: مشابه تخم مرغ ميباشد اما اندكي بزرگتر است. پوسته تخم بوقلمون سفيد و شيري رنگ و با خالهاي قهوه اي است. كلسترول و چربي تخم بوقلمون نيز بالاست. طعم آن با تخم مرغ فرق چنداني نميكند. تخم بوقلمون نيز كمياب ميباشد.
ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۶ آذر ۱۳۹۵ ] [ ۱۰:۱۱:۵۲ ] [ شيما ملكي ]
استفاده از باكتري به عنوان جايگزين آنتيبيوتيك در تغذيه مرغ گوشتيمحقيقين موسسه تحقيقات «يخكره» واقع در سيبري براساس بررسيهاي متعدد اظهار داشتند: توليدكنندگان خوراك طيور در آيندهاي نزديك از نوعي باكتري كه در چند سال اخير كشف شده است به عنوان جايگزين آنتيبيوتيك در جيره طيور گوشتي استفاده خواهند كرد. استفاده از باكتري به عنوان جايگزين آنتيبيوتيك در تغذيه مرغ گوشتيجايگزين آنتيبيوتيك در تغذيه مرغ گوشتيمحقيقين موسسه تحقيقات «يخكره» واقع در سيبري براساس بررسيهاي متعدد اظهار داشتند: توليدكنندگان خوراك طيور در آيندهاي نزديك از نوعي باكتري كه در چند سال اخير كشف شده است به عنوان جايگزين آنتيبيوتيك در جيره طيور گوشتي استفاده خواهند كرد. به گزارش واحد بينالملل پايگاه اطلاعرساني كشاورزي ايران (اگنا)، مطابق با تحقيقات اخير تركيبي از اين باكتريها با كلوئيد نقره توليد دارويي براي افزايش ايمني بدن ميكند كه ميتوان از آن به عنوان جايگزين آنتيبيوتيك در تغذيه طيور استفاده كرد. Andrei subbtin اظهار داشت: اين باكتري از سنگي كشف شده است كه قدمت آن حدود 5/3 ميليون سال است. پيش از اين، باكتري مذكور توسط هيچ محققي كشف نشده بود و در حال حاضر هنوز اسمي براي آن انتخاب نشده است. طبق بيانيه صادر شده توسط موسسه تحقيقات تيوبن: پس از به اتمام رسيدن تحقيقات اوليه، محقيقين با همكاري تعدادي از مزارع پرورش مرغ گوشتي به منظور بررسي عملكرد اين باكتري به عنوان آنتيبيوتيك در جيره طيور تحقيقي را شروع خواهند كرد. نتايج آزمايشات انجام شده بر روي موشها حاكي از آن بوده است كه استفاده از اين باكتري در خوراك مصرفي موشها به طرز چشمگيري موجب بهبود رشد و كاهش احتمال كوري وابسته به سن ميشود. ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲ آذر ۱۳۹۵ ] [ ۰۹:۵۳:۴۰ ] [ شيما ملكي ]
پرورش بلدرچين در فضاي 12 متري خانه با استفاده از دستگاه جوجه كشيپرورش بلدرچين را در حياط 12 متري منزلمان شروع كردم. در آن دوره همواره 1000 بلدرچين در حياط منزل پرورش دادم و ماهانه يك ميليون تومان از فروش آن ها سود خالص بدست آوردم. سيادتي دكتراي طيور است و با وام 3ميليون توماني از بسيج سازندگي در سال 92 اشتغالزايي را آغاز كرده است.وي مي گويد: حدود 2سال است كه تحصيلاتم در مقطع دكتراي طيور به پايان رسيده است. از همان دو سال قبل استفاده عملي از دانش خود را شروع كردم. در دوره دانشجويي تصميم گرفتم پرورش بلدرچين را آغاز كنم اما سرمايه كافي و مكان مناسب در اختيار نداشتم. 3 ميليون تومان از بسيج سازندگي وام گرفتم و كار پرورش بلدرچين را در حياط 12 متري منزلمان شروع كردم.
قفس بلدرچين حرفه اي در بازار 700 تا 900 هزار تومان قيمت داشت. تصميم گرفتم با الگو گرفتن از اين قفس ها آن ها را به صورت دست ساز تهيه كنم و در نتيجه به طور آماتور قفس بلدرچين را توانستم تا حدودي بسازم و در چرخ گوشت خانگي تغييراتي ايجاد و از آن براي تركيب كردن جيره غذايي استفاده كردم. البته استفاده از تجهيزات حرفه اي و استاندارد را در دستور كار آينده قرار دادم.
در آن دوره همواره 1000 بلدرچين در حياط منزل پرورش دادم و ماهانه يك ميليون تومان از فروش آن ها سود خالص بدست آوردم.
اشتغالزايي مستقيم براي 8نفر/ سود50درصدي در بازه زماني 45روزه
سيادتي درباره توضيح گسترش واحد توليدي اش ميگويد: اوايل سال 93 بود كه سردار بابايي، فرمانده سپاه مازندران به منزل ما تشريف آوردند و از محوطه 12 متري پرورش بلدرچين ها بازديد كردند. ايشان وقتي انگيزه و علاقه من به كار توليد و نيز موفقيت بدست آمده را ديد، پيشنهاد توسعه كار را داد اما به وي گفتم كه سرمايه اي براي تهيه مكان بزرگتر ندارم.
سردار بابايي در پاسخ گفت كه در پادگان شهيد قلي زاده رامسر در حال حاضر مكاني بلااستفاده وجود دارد و شما مي توانيد براي گسترش كار خود از آنجا استفاده كنيد. به ايشان گفتم در ازاي آن چه كاري بايد انجام دهم، سردار بابايي گفت كافي است به بچه هاي بسيجي مازندران كه مي خواهند واحد پرورش طيور راه بياندازند مشاوره بدهي.
وي ادامه داد: به سرعت كار را در پادگان شهيد قلي زاده رامسر شروع كردم و خيلي زود توليدمان گسترش يافت. در حال حاضر در هر دوره 45 روزه 12 هزار بلدرچين و 12 هزار مرغ بومي پرورش مي دهيم. البته پرورش مرغ بومي فقط در تابستان صورت مي گيرد زيرا به دليل گرماي شمال كشور در تابستان ماندگاري تخم هاي بلدرچين كاهش مي يابد. گردش مالي هر دوره حدود 40 ميليون تومان است كه ممكن است حاشيه سود آن تا 50 درصد هم برسد. در حال حاضر براي 7 نفر در واحد توليد و بازاريابي اشتغالزايي كرده ايم.
اين فعال اقتصادي درباره علت انتخاب پرورش بلدرچين به عنوان شغل بيان مي كند:بلدرچين پرنده بسيار كم توقعي است، اين پرنده مقاومت بسيار بالايي در برابر بيماري هاي طيور دارد و در طول دوره پرورش نيازمند هيچ واكسني نيست، گوشت بلدرچين بسيار لذيذ و خوشمزه و سرشار از مواد مغذي است، بلدرچين نيازمند فضاي بزرگ براي پرورش و رشد نيست. بلدرچين بلوغ جنسي زودرس دارد و در 35 روزگي بالغ مي شود و تخم مي گذارد، اين در حالي است كه هيچ كدام از طيور به اين سرعت به بلوغ نمي رسند. طول دوره جوجه كشي بلدرچين هم فقط 17 روز است. مجموع اين عوامل باعث مي شود كه پرورش بلدرچين از هر نظر توجيه اقتصادي و سودآوري بالا داشته باشد.
وي در ادامه با توصيه به فارغ التحصيلان طيور و دامداري تأكيد ميكند: فارغ التحصيلان طيور و دامداري مي بايست خودشان وارد كار توليد شوند، متأسفانه بسياري از آن ها با وجود برخورداري از تحصيلات عالي ترجيح مي دهند در يك دستگاه دولتي پشت ميزنشيني كنند و حداكثر يك كارشناس باشند. من به آن ها توصيه مي كنم با سرمايه اندك وارد كار توليد شوند و مطمئن باشند كه نتيجه مي گيرند. تحصيل تا مقطع دكترا در رشته طيور براي من به عنوان يك توليد كننده بلدرچين بسيار مفيد بوده است، جيره نويسي علمي مزيتي است كه من از آن برخوردارم و اثر مستقيم آن را در پرورش بلدرچين ها مشاهده مي كنم.
مطالب مرتبطادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱ آذر ۱۳۹۵ ] [ ۱۰:۱۱:۳۵ ] [ شيما ملكي ]
[ ۱ ]
|
|
[ ساخت وبلاگ :ratablog.com ] |